март 19, 2021 Къмпинг химическа тоалетна – съвети за закупуване

Къмпинг химическа тоалетна – съвети за закупуване

 Къмпингът е страхотно преживяване. Но само ако се организираме достатъчно добре и съберем всичко нужно в огромния куп от багаж, за да се чувстваме еднакво добре както сякаш сме си вкъщи, така и сред уникалната дива природа. Нека си го кажем направо – ние съвременните хора на цивилизования дигитализиран 21 век сме изключително разглезени. Свикнали сме на удобство и комфорт. Едновременно с това обаче често изпадаме в едни такива вдъхновяващи моменти да поискаме простор и свобода, да се слеем с природата. И тогава обикновено ни заливат идеите за къмпинг.

 Няма никакъв проблем във всичко това. Модерните технологии вече ни дават реалната възможност да постигнем и двете си цели – хем да сме на почивка сред дивата природа, хем да имаме необходимите удобства, с които сме свикнали да разполагаме, докато сме си вкъщи. Доказателство за това е огромната селекция от къмпинг уреди, продукти и аксесоари, които можем да си закупим днес. Имаме специални уреди за готвене, за затопляне и дори за…вършене на нуждите си и забележете, без с това да причиняваме каквато и да е вреда на околната среда. С други думи, искаме да ви попитаме:

Химическа къмпинг тоалетна DELUXE

Купихте ли си химическа тоалетна за предстоящия си къмпинг?

 Защото ако не сте, време ви е. Това устройство ще ви спести толкова много неприятности, че си нямате и на идея. Химическата тоалетна за къмпинг е супер модерно и практично нещо, от което всеки любител на почивката сред дивата природа се нуждае! И така нека ви разкажем по-подробно какво представлява химическата къмпинг тоалетна.

Химическа къмпинг тоалетна – същност

 Това е портативна тоалетна, изработена от висококачествена пластмаса и силно наподобяваща по механизъм, но не и по размер, защото е с компактни размери, стандартна тоалетна. Да, химическата къмпинг тоалетна в действителност е изработена от пластмаса, но това не бива да ви притеснява. Става въпрос за специална изработка – посредством технологията на леене на материал, която гарантира качество, дълготрайна употреба и издръжливост. Тази издръжливост си има и ориентировъчни числени измерения. Химическата тоалетна на Enders, за която на практика говорим, може да издържи натоварване (човек с тегло) до 130 килограма. Нещо повече – портативната тоалетна може и да е доста здрава, но затова пък е лека и буквално дори слаба фина майка може да я пренесе от единия край на къмпинга до другия, за да я предостави на детето си.

Химическа къмпинг тоалетна DELUXE

Химическа къмпинг тоалетна – структура

 Всички модели химически тоалетни от Enders се състоят от две съставни части. Всяка от частите изпълнява конкретна функция, затова задължително трябва да ги монтирате свързани една с друга (по-долу ще можете да видите и нашето ръководство за монтаж). Горната част на химическата портативна тоалетна е мястото, където се събира чистата вода, съответно и където е поставен резервоарът за нея. Отново в горната част, по подобие на класическите тоалетни чинии, се намира и помпата. С нея се задейства пускането на водата за отмиване на нечистотите. Последният елемент на горната част е тоалетната чиния. Тя е изработена също от висококачествена изключително гладка и недразнеща по никакъв начин и алергичната кожа тоалетна чиния.

Следва долната част на тоалетната. Тя включва само резервоар, в който се събира отходната вода, както и бутон, с който се демонтира уреда за прибиране и редовно почистване. Двете части трябва да са добре закрепени една за друга при използване на химическата тоалетна с цел предотвратяване на течове и повреда.

Видове химически тоалетни за къмпинг и не само…

 Казваме и не само, защото от Enders вярваме, че химическите тоалетни, които предлагаме, могат да бъдат в помощ и за други нужди. Така например, много медицински лица препоръчват нашите химически тоалетни и за трудно подвижни хора, включително и пациенти, които дълго време трябва да прекарат на легло. Всички наши модели са достатъчно удобни и за тази цел, въпреки че първоначално са създадени за къмпингуване.

Без значение за какво и къде ще използвате самите вие химическа тоалетна, дойде време и да разберете какви са нейните разновидности. В Enders предлагаме три модела, като всеки е достатъчно надежден и качествен. В зависимост от вашите лични предпочитания и конкретни нужди спокойно и лесно можете да изберете един от следните варианта:

Химическа тоалетна Comfort

 Това е най-малката и компактна портативна тоалетна. Нейният резервоар за чиста вода е с вместимост 15 литра, а този за отходната вода – 14 литра. Размерите й обаче са доста близки и до останалите два модела, но тази е значително по-лека, включително и за пренасяне: 38,5 х 44,5 х 34,5 см. По-лека от три килограма и половина тази химическа тоалетна е със стандартна бутална помпа за чиста вода, а източването на мръсна вода става през специален отвор, който се регулира с капачка за затваряне.

Химическа тоалетна Deluxe

 Елегантният й дизайн е нейният отличителен белег, което се подразбира и от името на модела. Размерите са същите като на предходния модел: 38,5 х 44,5 х 34,5 см. Тази тоалетна е малко по-тежка обаче – с около половин килограм, но за сметка на това разполага не с отвор, а със специална тръба за източване, което ви предпазва от изцапване (включително ако сте сравнително гнусливи), както и с транспортно колело. То е идеален вариант за трудно подвижни хора, защото създава минимално усилие за използване на тоалетната. Модел Deluxe е функционална и практична. Тя използва и системата на новите технологии – така например, при запълване с отходни води или препълване с чиста вода, ще светва специален индикатор за целта. Последно, но не по важност Deluxe е с по-голяма вместимост за мръсната вода, тоест може да се ползва по-дълго, преди да бъде сменена водата – 17 литра. Вместимостта на чистата вода и тук е 14 литра.

Химическа тоалетна Supreme

 Казва се така поради доста по-големите си размери. На практика, тя е със същата широчина, но разполага с по-голяма вместимост от двата предходни модела: 21 литра за чиста вода и 22 литра за мръсна вода. Това я прави идеална за къмпинг с повече хора, защото ще ви спести постоянното почистване. Supreme обаче е и много подходяща за хора с двигателни проблеми, както и за възрастни пациенти. Тя е значително по-висока от другите два модела. Височината й достига близо 46 сантиметра. Разбира се, тези екстри правят модела и най-тежкия от трите налични в селекцията на Enders – 4.70 килограма. За компенсация обаче Supreme също разполага с транспортно колело за лесно пренасяне от точка А до точка Б. В допълнение, тук има опция за махане на капака, което пък позволява по-детайлно почистване. Supreme моделът e с тръба за източване и индикатор за напълване.

Топ въпроси, които да си зададете при избор на къмпинг химическа тоалетна

 Сега, след като сте наясно с трите най-добри модела къмпинг химическа тоалетна в България от Enders можете да вземете своето информирано потребителско решение. Наясно сме, че ако никога не сте пазарували подобен тип продукти и къмпинг оборудването не ви е особено познато, може и да се затрудните. Ние сме тук обаче, за да направим избора ви по-лесен. Няма да взимаме решението вместо вас, а само ще ви помогнем да го направите самостоятелно. Просто си задайте следните въпроси и ще успеете да достигнете до идеалния от трите модела за вас химическа тоалетна:

 • За какво ще ползвате химическата тоалетна – за възрастен човек или за почивка сред природата?
 • Разполагате ли с достатъчно място, където да я държите, когато не я ползвате? Ако да, спокойно можете да се спрете най-функционалната версия, а именно модел Supreme.
 • За колко човека се предвижда да ползвате тоалетната и за какъв период? Ако планувате по-дълга почивка с повече хора, варианта за по-голяма вместимост е вашият вариант.
 • Къде ще използвате химическата тоалетна – в каравана, кемпер, на вилата? Всъщност, да, освен за хора с двигателни проблеми, нашите химически тоалетни с марка Enders се оказва, че вършат страхотна работа и на собствениците с частни вили в райони, в които няма прекарана канализация.
 • С какъв бюджет разполагате за химическа портативна тоалетна? Разполагаме с модели за висок и нисък бюджет.

След като сте си избрали модел химическа тоалетна, да разясним начина на монтаж

Без значение кой от моделите сте си избрали, ръководството за монтаж, което ще ви покажем по-долу ще ви помогне бързо и лесно да сглобите своята химическа тоалетна. Не се тревожете, ако изгубите адреса на тази статия. Всеки от моделите химическа тоалетна Enders върви с безплатни инструкции за употреба и за сглобяване. И така, ето какво трябва да направите, за да монтирате правилно своята къмпинг портативна тоалетна:

 • Всяка тоалетна пристига сглобена. Тоест, ваша задача е да я разглобите, за да я напълните с чиста вода. За целта, трябва да натиснете лоста за разглобяване. След като го направите, тоалетната ще се раздели на две части – горна и долна, за които вече говорихме нашироко в началото на този материал.
 • Сложете специален концентрат за тоалетна. По-долу ще ви разясним какво представлява той, за какво служи и откъде да си го набавите.
 • После, в долния резервоар трябва да налеете около литър и половина вода (в зависимост от вместимостта на избрания от вас модел) плюс малко от течността за разграждане на отпадъците.
 • Съединете отново двете части на портативната тоалетна. Ако го направите правилно, ще чуете изщракване. Ако не чуете този звук, опитайте отново. Не се притеснявайте, няма как да счупите тоалетната. Тя е изключително здрава, дори да натиснете по-силно.
 • Следва да отвиете капачката на горния резервоар. В него трябва да се сипе чиста вода догоре. Количеството зависи от вместимостта на модела, който сте си избрали. Допълните с няколко капки от санитарния концентрат за чиста вода.
 • За да следите нивото на водата, ако не сте с модел с индикатор за напълване, просто издърпвайте дръжката на капака от време на време, за да проверите дали не е време за смяна на водата.
 • Когато този момент настъпи, внимателно излейте събралата се отходна вода. Поради факта, че тя има специален концентрат, който уврежда околната среда, е важно да излеете съдържанието на предвидените за това места. Обикновено, потребителите изливат отходната вода в тоалетни или канализационните части на къмпинг зоните. Внимание – ако не намерите такова място, по-добре е да ползвате вместо концентрат природосъобразен препарат от типа на Ensan Rinse + и Ensan Blue +.

Допълнителни аксесоари за ползване на химическа портативна къмпинг тоалетна

 Тъй като вече ги споменахме, дойде време и да ви разясним какви допълнителни продукти да закупите, ако ще ползвате къмпинг тоалетна. Става въпрос за специализирани препарати за химическа тоалетна. Нека ги разясним един по един, като предварително ви успокояваме и уверяваме, че в селекцията от продукти за къмпинг оборудване на Enders такива винаги са в наличност. Следователно, няма да имате никакви проблеми да си ги набавите.

Концентрати за химическа тоалетна Ensan

 Това са специални концентрирани препарати, пригодени за използване единствено и само за портативни тоалетни. Ensan Blue и Green са изключително ефикасни и са предназначени да бъдат сипвани в долния резервоар на уреда, където реално се събират фекалиите с цел да неутрализират лоши миризми и да играят ролята на дезинфектанти, за да не се създава в къмпинга ви неприятно огнище на зарази и сборен пункт за мухите. Ensan Rinse се сипва в горния резервоар и почиста и дезинфекцира след всяка употреба при пускане на водата. Концентрати за химическа тоалетна Ensan са налични в няколко разновидности според аромата, а също така разполагат и с алтернатива за долния резервоар. Можете да закупите както течни, така и под формата на таблетки концентрати за химическа тоалетна Ensan.

Еко концентрати за химическа тоалетна Ensan +

Тяхната роля е същата като тази на горе разяснените концентрати за химическа тоалетна. Разликата е, че тези препарати за химическа тоалетна са предназначени за места, в които няма обособени зони за изхвърляне на отходни води. Поради факта, че повечето концентрати за химическа тоалетна вредят на околната среда и на природата, за да ги опазим чисти, се налага да използваме биоразградими алтернативи. Те обаче не са по-малко ефикасни от гледна точка на сила на неутрализиране на лоши миризми и дезинфекция.

Разтворима тоалетна хартия за химическа тоалетна

Сигурни сме, че още преди да сме я споменали, сте се чудили „Ами каква тоалетна хартия се ползва в случай че имаме портативна тоалетна?“. Специална! Става въпрос за разтворима тоалетна хартия за химическа тоалетна, която няма да се събира и препълва резервоара, а с времето ще се разгражда в наличната в него вода и специални концентрати. На вид, между другото, тя си изглежда като стандартна тоалетна хартия и по-скоро можем да я сравним с най-меките и нежни модели на пазара. Но за сметка на това, продуктът е екологичен и съобразен с нуждите за опазване на околната среда.

Покупка на къмпинг химическа тоалетна – финални думи

 Надяваме се, че с това ръководство сме били максимално ясни и сме ви били в помощ за избор на портативна тоалетна. Каквото и решение да вземете, имайте на предвид, че можете да ни посетите и на място в шоурума на Enders. Тук можем нагледно да ви покажем как работи, как се сглобява, пълни и презарежда всяка от моделите ни химически тоалетни. Дори да направите онлайн поръчка и решите, че искате друг модел, не се тревожете. В срок от 14 дни можем да направим за вас замяната, а също така и да ви консултираме по телефона. Ако имате нужда от допълнителни разяснения за нашите портативни химически тоалетни, свържете се с нас по удобен за вас начин и ние с удоволствие ще отговорим на всички ваши въпроси.

Портативните тоалетни категорично са част от големите удобства, от които имаме нужда дори да решим, че искаме да избягваме от удобството на големия град. В крайна сметка, защо да се лишаваме от подобен комфорт, докато сме насред природата. Най-хубавото на всички предлагани в Enders химически тоалетни е, че са изцяло съобразени с принципите за опазване на околната среда. В крайна сметка, природата е тази, която обичаме най-много, след къмпингите са наша страст, нали? В допълнение, искаме да кажем, че сме особено щастливи нашите висококачествени портативни тоалетни да намират приложение не само сред любителите на къмпингтите, но и за хора в нужда – например, при полагане на грижи за болен или възрастен човек – както и в случаите, когато сме ограничени от удобствата на канализацията, тоест закупуването на портативна тоалетна за вила или хижа. Всичко това го предлагаме с гаранция за произход и дълготрайна употреба, а също така и на достъпна конкурентно ниска цена.

Enders остава на вашите услуги за въпроси и консултация! Ние разбираме от къмпингуване! Не по-малко от вас!

Вашият коментар