юни 22, 2021 10 идеи за парти на къмпинг + ценни съвети и предложения

10 идеи за парти на къмпинг + ценни съвети и предложения

 Вярваме, че в България все още има къмпинг ентусиасти и любители на дивото, на нестандартните начини за забавление, на всичко по-различно и интересно от това да нощувате в луксозен хотел и вече да предпочетете стандартния нощен бар за горещи емоции. Ако вие сте от хората, които винаги избират да спят в „хотел под милиони“ звезди в своята каравана или палатка и ако предпочитате уникалните емоции пред стандартното и добре познатото, този материал, със сигурност, ще ви допадне.

 Размърдахме си добре мозъците, за да измислим и изберем специално за вас най-щурите, готини и отпускащи сетивата идеи за незабравим къмпинг. В следващите редове ще дадем ценни съвети и много оригинални предложения. С тях ще можете да си организирате един незабравим ден или една изпълнена с вълнение, смях и усмивки нощ сред природата и директно под звездите.

Вижте нашите топ 10 🥳 парти къмпинг идеи

 И задължително ги изпробвайте! А защо не и да ги ползвате просто за източник на вдъхновение и да си измислите свои собствени концепции за парти по време на къмпинг. Позволяваме ви и това, но само ако в последствие ни споделите и вашите оригинални идеи. А ето ги и нашите – точно 10 и в стил забавление на открито и сред любимата дива природа:

Моят щур къмпинг рожден ден

Моят щур къмпинг рожден ден

Така, ако случайно рождената ви дата е съвсем скоро и ако нямате никакви, ама абсолютно никакви идеи как да го чествате по най-запомнящия се начин, ето ви едно предложение за празничен тържествен марш: марш към Enders, за да се сдобиете набързо с преносимото барбекю на дървени въглища Dallas 2 и да си устроите истинска месна фиеста.  Но яденето настрана, осигурете си и интересна украса за рождения ден. Тъй като това е къмпинг, зарежете балоните и цветните шапки. Вместо това, купете по една каубойска шапка на всеки от гостите и му връчете по един зеленчук вместо welcome drink, защото на къмпинг като на къмпинг. Всеки трябва да вземете участие в готвенето, та гостите поне салатата и предястията да направят, докато вие правите перфектните телешки стекове!

Барбекю парти на къмпинга

Барбекю парти на къмпинга

За да останем още малко на кулинарна вълна и най-вече на вълна кулинарно шоу, решихме да ви отправим едно много яко предизвикателство. Ако компанията ви е по-скоро про-къмпинг настроена и имате коли с достатъчно големи багажници, просто нека всяко от семействата (или двойките, или свободните агенти, все тая) да си вземе собственото любимо къмпинг барбекю Explorer Next Pro или който модел предпочитате. Целта на това състезание, защото в това парти вие ще се състезавате, но спокойно загубили и победители няма да има (ще има само гладни и преяли), е да се представите най-добре в готвенето. Купете различни продукти – стекове, пилешки крилца, свински ребра, патладжанче и картофче за гриловане, тиквички, хляб и всичко, което се сетите, че можете да сготвите на барбекю. Засечете колко време ще ви е нужно, уточнете правилата и дайте старт на таймера. 

Нека всеки покаже, че може да приготви най-якото къмпинг меню на открито. А после, после, след като се поизпотите и изпиете няколко бири за кураж следва и най-яката част на вашето къмпинг парти: дегустацията! Всеки има право да дава по 1, 2 или 0 точки на меню. О, да, всъщност, ще има победител – този с най-много точки!

Отваряме дискотеките…на открито

Отваряме дискотеките…на открито!

С това отваряне, затваряне, отваряне и пак затваряне хората буквално забравиха как се танцува, а младите, дори те, да, изостанаха с последните актуални хитове от българската и чуждестранната музикална сцена, принудени по цял ден да слушат ретро канала на родителите си, които междувременно са хоум офис. Но стига с тези пандемични неволи. Дискотеките не са табу, ако си ги направим сами и то на открито. Няма да получите глоба, че сте без маска или че танцувате през нощта, ако го направите на къмпинг под звездите. За целта ще ви трябват повече броя от къмпинг лампата Shine LED, за да подготвите обстановката за танци и да разгорещите страстите, да се заредите с музика, като ви трябва и генератор, защото в горските дървета строителните магнати още не са измислили как да монтират електрически контакти и да ни убият и последното усещане за сливане с дивото, а също така и алкохол и хапки. 

Ако обичате прясно приготвената свежа храна, направете леки зеленчукови апетитни хапки с гриловани продукти на мобилно барбекю на газ Urban, добавете чаши за многократна употреба за шампанско (трябва да сме еко, все пак) и се пригответе за купон!

На къмпинг с децата и с братя Грим

На къмпинг с децата и с братя Грим…

 Сещате ли се, че децата ви все искат да гледат страшни филми по ТВ каналите вечер, а вие все едвам успявате да им обясните, че не може и че това не е за тяхната възраст. Ами щом го искат, нека си го получат! Организирайте за цялото семейство една страшна нощ под звездите с много доза адреналин. А сега защо споменахме братя Грим. Защото оригиналните истории, които ги има вече на пазара, са истински хорър истории, от които ще настръхнат дори родителите. Пригответе децата за страшни истории, като предварително ги нахраните добре с месце, приготвено бързо на барбекю на въглища Aurora Mint, защото след страшните истории на братя Грим може и да не поискат да ядат….После, разбира се,ще дойде любимият момент и за вас самите – моментът на сгушеното във вас дете, защото колкото и да е пораснало, тази нощ ще иска да е близо до вас, защото просто още ще го е страх!

Сървайвър парти

Сървайвър парти

 Ако искате да станете ТВ звезди, но сте изпуснали кастинга за предаването, няма проблем, можете да си го направите и сами за забавление с приятели. Какво ви трябва за целта? Само сурови условия и добре, от нас да мине – вземете си поне барбекю на въглища Aurora Grey. За всичко друго обаче ще трябва да се погрижите вие, за да оцелеете. Ще трябва сами да си наловите риба, да потърсите ядливи плодове в гората, а също така и да си запалите огън, за да се сгреете. В случай че стане 3 през нощта и още студувате под открито небе, от Сървайвър се превърнете в Savior и извадете от багажника големи родопски одеяла и разсейте всякакви съмнения в приятелите си, че преживяването си заслужава.

Веган еко парти

 Сред вас е възможно и да има страстни природозащитници, които отказват да ядат месо и предпочитат вярно да служат на природата. Няма проблем. Имаме супер идея и за вас. На вашето парти, естествено, няма да се яде месо, но пък имате право на гриловани зеленчуци, изпечени бавно на барбекю на дървени въглища Ventura, нали? Зеленчуците си ги вземете от био магазина или пазара до вас, защото иначе рискувате да провалите цялата идея на партито. Забравете за големите вериги магазини и подкрепете родното. И като истински еко активисти си купете и къмпинг прибори за многократна употреба и не прекалявайте с алкохола, защото вие сте най-ранобудният изчезващ къмпингуващ вид – онзи, който става не просто за да си почисти след себе си, ами и да почисти цялата гора от всякакви „боклуци“, хвърлени от други такива, нали?

Къмпинг в двора

Къмпинг в двора

Ако ви е скучно, но нямате нито пари, нито пък време да отидете я до Витоша, я до другия край на България, зарежете това. Не ви трябва задължително планина или река, за да се почувствате хора, нали? Просто излезте от вкъщи завийте наляво. В двора ви няма ли достатъчно място, за да си организирате един готин къмпинг! Ама разбира се, че има. Само внимавайте какво ще готвите. Като пуснете своето мобилно барбекю Urban Pro и поставите на него страхотно маринованите наденички, които ръчно ги е пълнил дядото на мъжа ви в онова китно балканско село, или на най-скъпия стек, който си успял да намериш на щанда за месо в Лидл, съседите могат да довтасат завчас. Пазете си храната, самотата и тишината и си изкарайте един ден на двора. 

За повече къмпинг атмосфера, следвайте тези съвети: махнете мебелите и си спете директно в спалния чувал, не пускайте соларната лампа, за да гоните комарите, защото без тях няма и къмпинг, а освен това, заредете се с туба за вода. Че няма все да ходите до кухнята да си пълните минерална вода, я? Това да не ви е Лозенец в София? Това е вашият къмпинг парти ден в задания двор!

Сексистко къмпинг парти

 Не е нужно дори да се отделяте буквално от половинките. Просто като пристигнете на уреченото място, където да спите под звездите и да се насладите на природата и на дивото, се нанесете в друга зона. Ще се насладите и на липсата на половинката, и на вечното мърморене, нали? Между другото, и двата пола ще си имат собствени затруднения и скоро ще се потърсят така зажаднели един за друг и залипсвали сякаш не сте се виждали от последното изпращане за казарма. На едните ще им е трудно да запалят огъня, други няма да знаят кога да извадят месото от иначе доста лесното за използване барбекю на газ. При всички положения обаче после ще можете да сравните резултатите си. Кой се оправя по-лесно в къмпингуването? Жените или мъжете? И най-важното е, че жените най-накрая ще могат да си отдъхнат и да се наприказват сладко, а мъжете дори могат и да половят риба и дори да поспят. Защото, да, и ние го знаем добре – жените най-много мразят, когато заспите, нали?

Къмпинг идея с разменени роли в семейството

Къмпинг идея с разменени роли в семейството!

 Моля, родители, каквато и роля да ви се падне, наблюдавайте децата си как се справят на включеното и през цялото време работещ къмпинг газов котлон. И така, както вече се досетихте, скъпи майки, най-накрая някой други ще готви вместо вас! Само че вие ще трябва да свършите мъжката част. Например, вие ще трябва да опънете палатката, а ако не сте купили никакво месо, но домашната челяд, видите ли не може да издържи без протеини и мазнини, ходете да ловите риба! Децата могат да влезнат в ролята на майката и да сготвят, ама всичко – от рибата до салатата и то достатъчно бързо, докато някой постоянно повтаря „Кога ще е готово? Гладеееен съм!“ . И така, с разменени роли, освен че ще си изкарате супер готино по време на това незабравимо къмпинг преживяване, ще направите и нещо смислено за вашето семейство. Ще започнете да се цените повече. Брей, тази толкова сериозна и сантиментална идея, наистина ли ние я измислихме?

вземете ги тези баби и дядовци, да си гледат внуците вече!

Вземете ги тези баби и дядовци, да си гледат внуците вече!

 За финал е редно да се върнем към щурата си природа и да ви предложим нещо наистина уникално и различно. Ето я и последната ни къмпинг парти идея за вашия уикенд или за онзи ден, в който категорично отказвате да отидете на работа и си вземете децата по време на втория час в училище, готови да им напишете сами бележките за отсъствие, за да си прекарате супер навън. И така ето какво ви предлагаме: вземете ги тези баби и дядовци, да си гледат внуците вече! И ако в това няма нищо екстремно, здраве му кажете! Но признайте си, и вашите родители имат нужда да се разсеят и да си починат. Заведете ги на къмпинг, оставете ги да си прекарат с внуците колкото искат време, дори това да ви струва да ги гледате как ги тъпчат с шоколад през 10 минути. А най-хубавото е, че докато забавлявате родителите си, получавате и безплатни бавачки. 

Вие с половинката можете да си откраднете няколко минути романтика и да се разходите из гората, по пътечката с диви цветя, до реката, в която ви ще се да се топнете голи сякаш няма никой и сякаш нямате баня, в която да се изкъпете и която ви чака да я измиете!

 Това са нашите топ 10 предложения и идеи за къмпинг партита. Надявам се, са ви допаднали и поне едно от тях да бъде сценарий за следващото ви незабравимо преживяване на открито. А ние от Enders продължаваме да бъдем вашите основни снабдители за къмпинг аксесоари и пикници на открито.

Вашият коментар