юли 5, 2019 Къмпинг: какво да вземете с вас

Къмпинг: какво да вземете с вас

Един от най-приятните и успокояващи начини да прекарате част от лятото си без съмнение е да отидете на къмпинг.

Какво е къмпинг?

Къмпингуването е популярна форма на туризъм, която представлява нощувка сред природата в палатка, каравана или дори обикновен хамак. Някои къмпинги предлагат електричество, душове, тоалетни или дори паркинг, но истинското къмпинг преживяване е сред поле от трева, цветя и богатство от дървета и чист въздух. Къмпинг може да се организира в планината или край морето, а също и в близост до езера и реки. Понякога е с цел лов или риболов, а често е просто начин да се сближим с природата и да се откъснем от ежедневието си в града.

Защо да отидем на къмпинг?

Независимо дали ще сте в планината, на море или в гората – почивката сред природата е прекрасен начин да прекарате време с вашите близки. В последните години курортните комплекси стават все по-пренаселени и шумни, което връща хората обратно към истинската природата – горите, поляните, езерата и реките. По време на излет или къмпинг можете да се слеете с природата като същевременно се насладите на истинска почивка.

 С помощта на правилните предмети и уреди можете да превърнем къмпинга или излета в прекрасно преживяване, което ще направи ваканцията вълшебна. В този случай насреща сме ние от Enders – с нашите приспособления за къмпинг, барбекю и градина, ваканцията става мечтаното време за отдих.

От какво се нуждаем по време на къмпинг?

Знаем, че къмпингът може да бъде незабравимо преживяване, особено когато го съчетаете с добра компания, вкусно барбекю и задължителните допълнения за нощувка на открито. Преди всяко пътуване извън града е важно да съставите списък, за да сте сигурни, че ще вземете всичко нужно със себе си. Най-наложителните предмети са комплект за първа помощ, торби за събиране на боклук, спални чували, сгъваеми столове, запалки или кибрит, препарати против насекоми и много други, а за най-важните неща ще ви помогнем ние. Нека ви запознаем с 10 от най-необходимите неща, които трябва да вземете с вас по време на къмпинг. Повече за всяко от тях ще научите в нашия сайт, а с помощта на следващия списък ще разберете кои от посочените принадлежности да вземете със сигурност с вас и кои биха били полезни не само на къмпинг, но дори и във вашето ежедневие.

 Запознайте се с 10-те от най-полезните неща, които бихте могли да вземете с вас на почивка където и да сте: газов котлон, прибори и съдове за хранене, мини газова бутилка, туба за вода, алуминиеви куфари, химическа тоалетна, соларен душ, соларна лампа и одеяло за пикник. С всяко от тях ще се убедите, че без проблем ще пренесете удобството на домашната атмосфера дори и по време на ваканция на открито. Те ще задоволят всяка ваша нужда – готвене, хранене, хигиена и сън. Всяко от тях можете да откриете в Enders и да сте сигурни, че залагате не само на удобство, но и на качество.

 Нека ви запознаем по-добре и с всяко от тях, докато вие съставяте списък с най-важното за всеки артикул и прецените ползите от него. В края на статията ви предлагаме и списък за пазаруване с още препоръчани артикули за всяка ваша нужда по време на къмпинг или обикновена почивка сред природата. Бъдете сигурни, че всяко наше предложение ще ви доближи още повече до мечтаната почивка, изпълнена с комфорт и липса на грижи.

1. Газов котлон

 Подготвили сте се за излет с палатки или няколко дни риболов? Не забравяйте да вземете със себе си компактен уред за готвене. Открийте идеалния за вас сред къмпинг артикулите на Enders. Пригответе всякаква храна на универсалния туристичекски газов котлон Olymp. Независимо дали искате да стоплите вода за чай или да подготвите порция сготвена храна, Olymp е компактно, качествено и идеално решение за вашия престой сред природата.

 Ако планирате излет с по-голяма компания можете да бъдете сигурни, че ще се нуждаете от по-мощен и по-голям котлон, с който лесно да приготвите храна за всички. В такъв случай добър избор е газов котлон с две горелки като модела Brisbane 2 – елегантен и мощен газов котлон с безстепенно регулируеми горелки и интегрирана защита срещу възпламеняване.

 Това, което го прави идеален за къмпинг безспорно е възможността за регулиране на нивото на опорните крака, което ви позволява да изравните уреда дори върху неравна повърхност.

Какво можете да приготвяте на газов котлон? Носете си сготвена храна, консерви или други хранителни продукти, които можете да стоплите или сготвите на котлона. Топлете вода за кафе или чай и се наслаждавайте на доброто време сред природата.

 Котлонът е незаменим помощник за почивка сред природата, а ако сте на рибилов, защо да не приготвите първия улов върху нашата удобна грил система за газов котлон? Не е нужно да чакате да се приберете у дома – комфорта на дома вече е създаден и на открито благодарение на продуктите от Enders.

2. Прибори и съдове за хранене

След като вече знаете как лесно можете да приготвите храна по време на къмпинг, е нужно да се оборудвате и с нужните за хранене прибори. Обмислете дали се нуждаете от чинии, чаши, купички и какви прибори трябва да вземете със себе си. За ваше улеснение в Enders предлагаме комплект къмпинг аксесоари All in One, който съдържа всички аксесоари за хранене, от които се нуждаете. Комплектът включва 25 части, подходящ е за 4 души, а устойчивия материал ще ви позволи да го използвате дълго време и да избегнете нуждата от прибори за еднократна употреба, които замърсяват околната среда. Най-хубавото в комплектите за хранене? Можете да ги използвате навсякъде – къмпинг, барбекю, пикник, а дори и да носите приборите навсякъде със себе си, за да избегнете използването на прибори за еднократна употреба. Освен за съхраняване на компактния комплект, използвайте голямата кутия за съхранение на All in One и като съд, в който да миете използваните съдове и прибори.

 Не знаете какви съдове да използвате за вашия газов котлон? Открийте идеалните за вашия котлон тенджери и тави в Enders. Комплектът CULINA съдържа незамениними съдове в полезни размери – голяма и средна тенджера и тава. Пригответе храната с лекота и се наслаждавайте на вашите качествени съдове от неръждаема стомана с години. А знаете ли, че можете да го използвате дори у дома? Неръждаемата стомана е истинско доказателство за издръжливост и високо качество, което ще бъде с вас в продължение на години.

3. Мобилно барбекю

Подгответе най-вкусната храна с мобилно барбекю – идеален помощник за пътуване, излети и къмпинг. Гриловайте, гответе и печете лесно и навсякъде с качествените модели преносими барбекюта от Enders. Мобилните грилове ви позволяват да приготвяте вкусна храна докато сте на път или почивка. За ваше удобство можете да ги използвате и като преносим уред за готвене у дома.

 Възползвайте се от всички предимства на едно барбекю с модерната технология на Enders Explorer, където качеството на газовото бербекю среща удобството на компактния преносим грил. Използвайте го на пикник или къмпинг, за да приготвите най-вкусния обяд или вечеря. Почиствайте го с лекота, благодарение на свалящите се тави за мазнина и винаги ще сте готови за следващото приключение.

 Настолните барбекюта са друг изключително удобен начин за готвене на неустоима храна, независимо от вашето местоположение. За барбекю в градината, къмпинг или почивка край морето можете да заложите на компактните грилове на Enders, а един от най-стилните и добри избори е моделът Urban Pro. Изчистеният дизайн е допълнен от опция за готвене, гриловане и печене, а възможността за работата на газови бутилки или патрон на винт ви дава допълнително удобство. Както и други модели мобилни барбекюта от Enders и Urban Pro е създаден с допълнителен лек капак, за да можете да приготвяте вашата любима храна независимо къде се намирате. Удобството на преносима скара среща мощността, функционалността и качеството на голямо и професионално барбекю – с мобилните барбекюта на Enders всяка почивка е възможност за нови незабравими вкусови преживявания.

4. Мини газова бутилка

Планирате неустоими обяд и вечеря сред природата? Ако сте избрали подходящото за вас мобилно барбекю или газов котлон сред нашите прекрасни предложения, то задължително допълнение без съмнение е преносимата газова бутилка. За моделите барбекюта Urban и Explorer правилният избор за вас е бутилката от 425 г, която смесва пропан и бутан в съотношение 70/30. Преносимата газова бутилка е най-добрия приятел на вашето барбекю и трябва да сте сигурни, че избирате най-подходящия партньор за вашия преносим уред за готвене. Ако нашият газов котлон Olymp е ваш любимец, бъдете сигурни, че сте взели мини газовата бутилка от 190 г, която отново смесва пропан и бутан в съотношение 70/30. Сега след като сте избрали най-удобния за вашите нужди уред за готвене, нека дадем начало на идеалния обяд или вечеря сред природата!

5. Туба за вода

Почивката сред природата не означава, че трябва да се откажете напълно от всички удобства на нормалното си ежедневие. Не забравяйте, че независимо къде се намирате, важното е да хидратирате организма си. На почивки или къмпинг е задължително да носите със себе си питателна вода, която да използвате за пиене и миене на прибори или чинии. Все пак не можем да използваме язовирите или реките за тези действия, а водата е задължителен елемент от нашия живот.

 В случаи на ваканция на открито незаменим предмет са преносимите туби за вода. В Enders ще откриете три модела с различна вместимост, които са подходящи за всяка ваша ваканция. Открийте идеалната туба за вода за вашите нужди сред трите размера – 10, 15 и 20 литра. Радвайте се на новата си и удобна качествена туба за вода навсякъде и не се лишавайте от комфорта на питателна вода навсякъде и по всяко време. Пренасяйте я с лекота благодарение на удобните дръжки на всяка от тубите и почиствайте лесно. За превръщане на тубата в мивка можете просто да я поставите на по-висока повърхност и да използвате изпускателния кран като кран на чешма. Тубите за многократна употреба от Enders са невероятна алтернатива на създадените за еднократно използване некачествени пластмасови туби за минерална вода, които замърсяват околната среда. Напълнете своята туба за вода на първия минерален извор и запазете красотата на българските гори и планини.

6. Алуминиеви куфари

Всеки е изпитвал затруднението да открие правилен начин за складиране и пренасяне на предметите за път. Все още не можете да измислите къде да приберете всички прибори, чинии, кабели и дребни предмети? Възползвайте се от практичността на алуминиевите кутии на Enders. Моделите са с различен обем литри, което прави разнообразието от размери възможност всеки да открие идеалния за своите нужди куфар за съхранение. Най-компактния модел Toronto S 29 използвайте за дребни предмети за път или у дома – това е идеалната кутия за съхранение на предмети като снимки, дискове, флашки или дори инструменти.

 Куфарите са подходящи както за път, така и за съхранение у дома, поради практичния си и изчистен дизайн, който съчетава красота и удобство с лекота. Моделите разполагат с уплътнение от пореста гума, което защитава вашите предмети от влага и прах. Това прави алуминиевите кутии от Enders надежден спътник на фотографската ви апаратура или кабели. При лошо време можете да се възползвате и да затворите телефоните, зарядните и други уреди, за да ги предпазите от повреда.

За да сме сигурни, че всеки един от вас ще открие пространство за съхранение на личните си вещи, предлагаме качествени алуминиеви куфари и с обем 47, 63, 80, 123, 130, 170 или дори 236 литра. Открийте ги в раздела за къмпинг в Enders-camping.com.

 Възползвайте се от удобството на преносимите кутии, оставайки сигурни, че независимо къде се намирате всички ваши вещи ще бъдат в безопасност, благодарение на вградените затегателни ключалки с патронник. Споменахме ли, че можете да ги използвате дори у дома като надежден предмет за съхраняване на лични вещи?

7. Химическа тоалетна

Независимо дали ще се отдадете на почивка с палатки край морето или излет в планината, задължително допълнение за вашата ваканция е преносимата химическа тоалетна. Благодарение на моделите на Enders можете да пренесете удобството на тоалетната дори и сред природата.

 С моделите Comfort и Deluxe залагате на удобство и качество, а красивият и качествен дизайн създава усещане за лукс и комфорт сред природата. Стабилната конструкция на портативните тоалетни на Enders ги прави изключително подходящи за лица с по-голяма тежест. Използваният материал прави повърхността на тоалетната гладка, което ви позволява с лекота да почиствате тоалетната като същевременно ви осигурява комфорта на домашната тоалетна.

 Големите резервоари позволяват да използвате химическата тоалетна по-дълго, а високото налягане на буталната помпа отстранява всички остатъци.

 Насладете се на своята къмпинг тоалетна дълго време, благодарение на качествената изработка и оцветените в антрацит елементи, които ви осигуряват вечно бяла повърхност. Покривния слой е предпазен от залепване, а дезинфекциращата пластмаса се грижи да не полепват бактерии по повърхността.

 За ваше удобство предлагаме комплекти химическа тоалетна и препарати за нейното поддържане, които ще откриете в къмпинг секцията на Enders. Заложете на комплект Blue Comfort, който съдържа 1 литър Ensan Rinse, 2.5 литра Ensan Blue и 4 ролки саморазтворима тоалетна хартия. Резервоарите за прясна и отпадъчна вода на химическите тоалетни се свалят и мият по изключително лесен начин. Иновативното в конструкцията на химическите тоалетни Enders е използваната за процеса на изплакване бутална помпа. Тя се движи с лекота, докато работи с по-голяма мощност от обикновените помпи, които останалите химически тоалетни използват.

 Използвайте вашата къмпинг тоалетна на почивка с каравана, край вила, море или къмпинг в планината и пренесете удобството на дома и сред природата.

8. Соларен душ

Модерните технологии създадоха комфортно обзавеждане за всички наши нужди по време на път, а взимането на качествен душ е сред най-големите удобства. Благодарение на екологичния и преносим соларен душ на Enders можете да се възползвате от топъл душ дори по време на къмпинг. Окачете вашата напълнена с вода торба и за кратко време слънцето ще я затопли, осигурявайки ви преносима баня дори и в гората. Обема от 20 литра позволява дори дълъг душ, а вградената дръжка за пренасяне и въжето за окачване с дължина 2 метра ще ви позволят да създадете удобен преносим душ без излишни усилия и навсякъде. Така ще създадете мини-баня в гората, край морето и дори до реката. Когато сте готови с вашия удобен соларен душ, просто сгънете преносимата торба и отново можете да я приберете, спестявайки ценно място в багажника.

9. Соларна лампа

Предмет, от който всички се нуждаем по време на къмпинг, риболов, лов, барбекю и дори извънредни ситуации като липса на ток безспорно е лампа. Led Flash Enders е вашия идеален избор за всички разнообразни дейности на открито. Вграденият на лампата соларен панел ви позволява да я зареждате през деня с ръчна манивела или захранване и да я използвате без проблем цяла вечер. Моделът разполага със здрав пластмасов корпус с немско качество и удобна дръжка за носене и окачване. Така комбинира сигурност и комфорт, задължителни за всяка ваканция на открито. Трите светлинни режима позволяват регулиране на светлината, а за да имате нужното удобство във всеки момент от нощта можете да избирате измежду 3 опции за зареждане – манивела, соларен панел или адаптер за ток. При напълно заредена батерия можете да се възползвате от близо 5 часа неспирна светлина при 7 LED работа, 4 часа при 13 LED или 2.5 часа светлина при 20 LED. Така със сигурност ще разполагате с източник на светлина цяла нощ, а през деня можете да зареждате своята нова лампа по екологичен начин, благодарение на силата на слънцето. Все пак всички се опитваме да бъдем по-щадящи към красивата ни околна среда, нали?

 Носете удобната къмпинг лампа с вграден соларен панел със себе си и си подсигурете светлина дори и в най-големия мрак.

10. Одеало за пикник

Пикникът е незаменима част от къмпинг преживяването или почивката сред природата. По време на къмпинг рядко можете да откриете удобно място за почивка и хранене, което не е влажно, мръсно или създава потенциал храната ви да бъде нападната от насекоми. В такива случаи е редно да заложите на одеяло за пикник, създадено специално за условия на открито. В Enders ще откриете идеалното за вас цветно и модерно одеяло за пикник, което ще превърне почивката ви в удобно и топло преживяване. Благодарение на изолираната обратна страна от PEVA винаги ще сте защитени от влага и с лекота ще почиствате вашето ново любимо одеяло за пикник.

 Независимо дали сте на къмпинг, излизате за няколко часа в парка или просто сте на пикник до реката, е важно да изберете правилните аксесоари за вашите нужди. Одеялото за пикник можете да пренасяте без излишни усилия в града или по време на ваканция с помощта на дръжката за носене и залепващата закопчалка. Свежият и модерен дизайн ще направи вашия пикник цветен и пълен с настроение, а големия размер от 170х130 см ще събере всички ваши приятели. Заложете на качеството и удобството и превърнете обикновения излет сред природата в прекрасен обяд, който задължително ще повторите.

Къде още да използвате своите нови принадлежности?

Както вече научихме, всяка от принадлежностите за къмпинг е подходяща още за използване когато сте на вила, извън града, на море и дори лов или риболов.

 • Съдовете за многократна употреба можете да носите със себе си дори когато излизате в града на излет в парка с вашето ново одеяло за пикник. Принадлежностите за 4 души ще бъдат полезни независимо къде решите да пътувате. Носете ги дори на работа, за да имате прибори под ръка и да не се налага да използвате съдове за еднократна употреба.
 • Преносимите и соларни лампи можете да използвате дори у дома в извънредни ситуации като липса на ток или когато просто сте на почивка в къща извън града.
 • Алуминиевите куфари са идеален начин да запазите ценните вещи у дома на сигурно място. Капаците със сигурност затваряне предпазват съхранените вещи от влага и прах, а възможността за заключване ги превръща в преносим сейф, който е нужен за всеки дом.
 • Разнообразието от преносими газови котлони е подходящо не само за къмпинг, но и балкона у дома или вилата извън града. С модел като Dalgety 3 разполагате с лесен за употреба кухненски уред, който е издръжлив, лесен за почистване и удобен за пренасяне.

Взехте ли всичко нужно?

Съставете списък, който да съобразите с всички задължителни и евентуално нужни предмети, които да вземете с вас на път.

 • Преди да тръгнете се убедете, че всичко е чисто, здраво и готово за път.
 • Приберете важните вещи в алуминиевата си кутия, за да сте сигурни, че няма да бъде наранено или намокрено в случай на лошо време.
 • Заредете соларната си лампа под слънцето или на ток, за да сте подготвени за вечерта.
 • Пригответе или купете подходяща за къмпинг храна и не забравяйте своя комплект с прибори и съдове за хранене.
 • Планирате пикник? В гората или на вила обикновено одеяло не е най-добрия избор за постелка. Изберете създаденото за пикник одеяло на Enders с лесна за поддържка долна страна, която ще предпази вас и вашата храна от почвата и тревата.
 • Пазете околната среда с правилната хигиена. Подходете природосъобразно и изберете преносими туби за вода, с които да избегнете употребата на еднократни и некачествени пластмасови бутилки. За хигиенните си нужди изберете соларен душ, който отново е за многократна употреба и в рамките на няколко часа на слънце ви предоставя топъл и приятен душ дори в гората. Ако планирате по-дълъг престой бъдете сигурни, че за вашия комфорт е нужно да обмислите преносима химическа тоалетна. Разнообразието от препарати за почистването и поддържането ѝ ще направи използването ѝ още по-лесно и удобно. Разтварящата се във водата тоалетна хартия, която ще откриете в Enders ще ви спести замърсяването на околната среда, докато същевременно ви кара да се чувствате комфорта на домашната тоалетна.
 • Готвене? Без проблем с преносимите барбекюта и котлони от Enders. Изберете подходящия размер за вашите нужди и без проблем топлете вода и приготвяйте скара където и да сте.

 Запомнихте ли най-важните предмети за къмпинг? Уверете се, че ще вземете най-необходимите и полезни неща в помощ на вашата ваканция, а за пълно удобство можете да откриете всички от тях на едно място – Enders.

Списък за пазаруване

За да спестите ценно време, което да прекарате в планиране на следващата си ваканция сред природата, ви предлагаме кратък списък за пазаруване. Открийте 10 от най-важните неща, които бихте могли да вземете със себе си на излет, къмпинг, вила или море. За ваше удобство ви предлагаме продукти с ниска цена, които са с доказано немско качество и същевременно изискан и модерен дизайн.

• Всичко за готвене и хранене

Ако сте открили своя бъдещ преносим газов котлон сред моделите OLYMP, Brisbane 2, Dalgety 2 или друг от нашите качествени и полезни уреди, то непременно обмислете добавянето на грил система. С нея ще си осигурите истинско грил преживяване и бързо и лесно ще подготвите нужното меню за всички къмпингуващи.

 Имате подготвен газов котлон, но не разполагате с подходящи съдове за приготвяне на храна? Тъй като някои домашни тенджери са подходящи за готвене по време на ваканция или просто не всички искаме да пренасяме съдовете си за ежедневно хранене по време на къмпинг, от Enders ви предлагаме незаменим комплект Culina от качествени и стоманени тенджери и тава. Използвайте го за излети на открито или дори у дома. Немската качествена изработка ще ви осигури дълготрайно използване и лесно почистване на повърхността.

 След като вече сте сготвили всичко и е време за хранене не забравяйте, че се нуждаете и от подходящи прибори и съдове. Всичко нужно е събрано в къмпинг аксесоарите All in One, създаден за компания от 4 души. С него ще разполагате не само с чинии за храна и чаши, но и вилици, лъжици и дори ножчета. Идеалния комплект за семейно пътуване или скромна приятелска компания.

• Хигиена преди всичко

Независимо къде се намираме всички, знаем, че най-важно е да поддържаме правилна хигиена, грижейки се за здравето и удобството си. По време на къмпинг или нощуване в палатки не разполагаме с комфорта на домашната тоалетна или душ, но специално за всички пътуващи създадохме химическите тоалетни Comfort и Deluxe. Задължителни за по-дълги престои сред природата, портативните тоалетни на Enders залагат не само на качество, но и на истинско удобство. Повърхността им е гладка и удобна, същевременно лесна за почистване и поддържане. Качествената изработка на тоалетните ще ви подсигури дългогодишно използване, а продуктите за поддръжка от Enders ще задоволят и най-стриктните към хигиена лица. За идеалната почивка далеч от дома и работещата канализация изберете къмпинг пакет Blue XL Comfort, който разполага с всичко нужно – къмпинг тоалетна, 2 литра санитарен концентрат за резервоар за чиста вода Ensan Rinse, 5 литра санитарен концентрат за резервоар за мръсна вода Ensan Blue и 8 ролки разтворима тоалетна хартия.

 Взимайте душ по всяко време независимо колко далеч сте от дома с помощта на соларния душ Enders с вместимост 20 литра. Използвайте въжето към него, за да го прикрепите и вградената глава на душ за пълно удобство.

 Не искате да носите със себе си няколко излишни туби минерална вода, които след това няма къде да изхвърлите или просто знаете, че тялото им е твърде некачествено за пренасяне в гората или на плажа? Подходете разумно и изберете сред тубите за вода на Enders. Предлагат се в няколко размера и са оборудвани с удобни дръжки за носене. 15-литровата туба е идеален спътник за малката компания, а цялото семейство може да се наслади на удобството на 20-литровата туба с допълнителна тръба за източване.

• Удобство по всяко време

Къмпинга в гората е прекрасно изживяване, но всички трябва да внимаваме когато навън се стъмни. С помощта на сгъваема LED лампа ще сте подготвени за всички занимания на открито, използвайки я като настолна или висяща лампа. Уверете се в нейното немско качество и тяло, устойчиво на удари. Луминисцентната лампа Enders е лесна за пренасяне и с функция за сгъване, което я прави незаменим помощник в тъмното. Продължителността на светене е до 60 часа, напълно достатъчно за една дълга и задоволителна почивка сред природата.

Какво научихме за къмпинга?

Благодарение на 10 предмета можете да превърнете къмпингуването в новото си любимо занимание сред природата. Изберете най-необходимите за вас и вашето ежедневие неща и се радвайте на почивката на открито. Запомнихте ли най-важните предмети за къмпингуване? Това са газов котлон, прибори и съдове за хранене, мини газова бутилка, туба за вода, алуминиеви куфари, химическа тоалетна, соларен душ, соларна лампа и одеяло за пикник. Всичко за тях научихте от тази статия, а ако имате допълнителни въпроси можете да се свържете с нас и ние ще се погрижим следващата ви ваканция да бъде комфортната ваканция, която заслужавате. С нашите продукти за къмпинг можете да сте уверени, че ще сте подготвени за следващото си преживяване на открито.